maandag, maart 18, 2002

Het materiaal moet in orde zijn
Wat je ook voor nieuws aanpakt, zorg dat je dure dingen koopt ter ondersteuning.
Nieuwe taal leren? Haal onmiddellijk de desbetreffende Van Dales in huis.
Tuinieren? Verwen jezelf en schaf het uiterst handige, tevens mooi vormgegeven gereedschap van Wolfgarten aan.
Een weblog starten kan niet zonder supersnelle schlepptop (zoals de Duitsers zeggen) met infraroodpoort natuurlijk, zodat je ook in de trein kunt posten.
Klussen, koken, sporten, voor alles kan en moet je benodigdheden kopen en alleen het beste is goed genoeg.
Het is zo leuk potsierlijk om als beginneling een veel te dure uitrusting te kopen. En het wat geeft het als je na een paar geestdriftige weken de nieuwe dure spullen in een hoek parkeert.
Zo zijn wij nooit verder gekomen dan pagina 112 van Max Euwes reeds genoemde schaakhandleiding, terwijl we pas op pagina 102 "zelf een partijtje durven proberen te spelen" ("het zal nog geen kunstwerk worden, maar ook geen geschuif zonder enig plan"), maar we zijn reuze tevreden met het schitterende handgemaakte schaakspel dat op de salontafel staat te pronken. Wij maken ons dan ook geen zorgen over de euro's die wij vanmiddag naar de Welkoop hebben gebracht. Men zal dankzij onze degelijke aambeeld takkenschaar ware tuiniers in ons herkennen, zelfs als we het braakliggend terrein achter ons huis nimmer zullen ontdoen van zijn huidige troosteloze aanblik.

Geen opmerkingen: