maandag, november 14, 2005

IJsbergsla, wat een kommer


Het enige wat ik in het voordeel kan zeggen van ijsbergsla is dat knapperig is. Voor de rest alleen maar klachten.
Het ziet er niet uit. Dat blekige groene, wèèh. Als je het in reepjes snijdt blijft er niets van over, zeker niet als er nog een dressing overheen gaat. Echt zielig. De onooglijk gespierde bladeren heel laten kan ook niet.
En laten we wel wezen. Het smaakt nergens naar. Sommigen zeggen dat het naar water smaakt, maar daar doe je water te kort mee. Zeker zoals het bij ons uit de kraan komt.
Godverdegodver, wat kan ik chagrijnig worden van ijsbergsla. En hierin sta ik zeker niet alleen!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Arme ijsbergsla, ooit trendy en nu ingehaald door rucola ea.
Wie zei ook alweer "liever scheurbuik dan rauwkost"?

Anoniem zei

theo van gogh