donderdag, augustus 19, 2004

Pjetr venden Hoegenbend


Wat kunnen we in hemelsnaam aan te merken hebben op Pieter van de Hoogenband? Ik zal niet beweren dat ik verliefd op hem ben -ik houd niet zo van chloor- maar hij is veruit de meest frisse persoon die ik ken. Vier jaar geleden dacht ik: die frisheid gaat er vanzelf af als ie ouder wordt, maar hij lijkt met de jaren juist frisser te worden. De enige die qua frisheid ooit met hem heeft kunnen wedijveren is Nancy voordat ik wist dat ze spataderen had.

Pieter verliest de 200 meter van Ian Thorpe. Hij draagt zijn verlies ontwapenend fris. Zegevierend op de 100 meter is hij de frisheid in persona. Verliezend in de series op de 50 meter is hij ondanks een gebrekkige nachtrust op zijn frist.

We zouden graag deel uitmaken van de frisse wereld van VDH, maar we moeten het doen met een surrogaat, zij het een heel goed: Duitse reclame.
De wereld van Nutella, Merci en Tena Lady. Alles klopt, iedereen is blij met elkaar, Karl Heinz draagt een gele sweater over zijn schouders, Frau Müller krijgt een cadeau, Vati is huisarts met een leesbril aan een touwtje op zijn borst, Inge und Claudia worden goedmoedig geplaagd, een BMW cabrio rijdt beloftevol het grind op.
En wie stapt daar uit? Pjetr, hij heeft net goud gewonnen. Zijn moeder vliegt hem om de hals. Ze gaan in de lommerrijke tuin zitten en drinken thee met chocola. Die gezonde chocola waar alleen maar melk in zit. Zo komt Pjetr aan die frisse witte tanden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Geweldig vent!

skilla < vindjemeleukofzo.nl >