dinsdag, augustus 10, 2004

Een zeer ontwikkeld man

Wat ik al jaren heb gedacht is onlangs bevestigd door een expert: Corry's kaak is te klein voor haar gebit. Corry heeft een beugel nodig om de twee grandioze rijen witte tanden in toom te houden, net nu ze volgende week begint als leerling leraar. Ze is als de dood dat een van de elastiekjes uit haar mond springt op het moment dat ze iets belangrijks (osmose of zo) aan het uitleggen is.
Een voordeel van dit al is dat ze kennis maakt met een nieuwe wereld, die van de orthodontie of specifieker: de wereld van H. M., orthodontist, aquarellist en kookboekenschrijver voor gebeugelden. In deze drie hoedanigheden houdt hij praktijk aan het chique Hereplein. Hij wordt geassisteerd door vijf lekkere wijven, dat mag ook wel want H. is ondanks al zijn activiteiten aan de corpulente kant om het eufemistisch uit te drukken.
Achter de receptiebalie zitten twee dames met hun naam geprint op hun blauwe poloshirts. Op de balie staat het kookboek fier te pronken in een speciaal vervaardigde standaard. Van de wachtkamer leidt een brede trap naar beneden naar de werkkamer van H en de overige drie dames. Hij zit achter een gigantische ovale tafel in een gigantische lederen fauteuil met draaimechaniek. Het opstaan uit die stoel is een moeizaam proces dat met puffen en zweten gepaard gaat.
"Fanny...FANNY...FANNY!!", hijgt hij, "vergeet je niet die klant door te verbinden?" Hij gaat weer zitten, neemt zijn gelaat af met een grote witte zakdoek en wijdt zich met al zijn orthodontistische wijsheid aan de tanden van Corry.

Hoe H. aan het einde van de dag de trap weer op komt is een raadsel. We zouden er graag een keer getuige van zijn en te weten komen wat de rol is van de vijf assistentes in dezen.


afspraakkaartje

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Sommige mensen gaat het té goed zou je haast denken. 't Is een afstand maar voor vijf stuks hapsap is een ritje naar de Groningse monopolystraat te overwegen.

bonny zei

Hapsap? Dat klinkt afgrijselijk, ik hoop niet dat ik dat ooit ga gebruiken.

Anoniem zei

Hapsap is toch van Jaffa, de sinaasappel ? Reclame van lang geleden wel geloof ik. Da's HapSap, van Jaffa!