maandag, oktober 25, 2004

Time has told me

Voor het geval ik niet gedeprimeerd zou raken van mijn nieuwverworven solitude alleen, heeft Corry mij een cd cadeau gedaan van Nick Drake. Five leaves left heet het album, een laatherfstige titel.
Ik kende Nick Drake niet echt, ik wist alleen dat Brad Pitt een fan van hem is en eens een BBC radiodocumentaire over hem heeft gepresenteerd.
Nick is maar 26 geworden. In 1974 is hij overleden aan een overdosis pillen, niemand weet of het zelfmoord was of een ongeluk. Niemand? Je mag de cd wel eens lenen en dan weet je het.
Anyway, wat mij vooral bezighield is de fysieke verschijning van de artiest. Helemaal niet de live fast die young rocker die je bij zo'n ruige naam verwacht. Waar doet ie me dan aan denken? Dagenlang heb ik mijn hoofd erover gebroken en opeens wist ik het: een schaatser. Die sympathieke, die de vlag heeft gedragen bij de sluiting in Salt Lake City.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie eerste zin. Maar welke schaatser bedoel je toch? O, opeens weet ik het. Maar ik kan ook even niet op zijn naam komen.

Anoniem zei

Heb nu 4 albums in de download staan, dat is het denk ik zo'n beetje. En ook de empeedrie van de BradPitt-docu. Ben benieuwd!

En potjeandoré hoe heet die schaatspiemel nou! Ik ken zijn kop, maar kan er niet op komen. Vreselijk. Schiet me nog wel te binnen (hoop ik)

Anoniem zei

Gerard v/d Velde