vrijdag, juli 15, 2005

Tourschmerz

Wat ben je voor sukkel als je chagrijnig wordt van luieren? De vakantie is nog niet eens officieel begonnen en ik zie al uit naar het einde ervan.
Misschien gaat het beter met me als het peleton in Parijs is, want die eindeloze middagen voor de buis terwijl Lance alles onder contrôle heeft, Vino dolgelukkig is met een toegeworpen kruimel, breken mijn moraal. Misschien moet ik het houden bij de samenvatting in "de avondetappe", maar dat heeft weer andere nadelen.
Om de ledigheid te bestrijden ga ik vanmiddag bagagedragers aan mijn voorvork bevestigen, zodat ik volgende week zelf met mijn hele hebben en houden de weg op kan. De televisie zal zeker aan staan, want tien kilometer voor de finish in Montpellier rijden we door St Clément de Rivière. Een dorp van niets, maar als je boven de boomtoppen achter de Euromarché, de torens van een charmant negentiende-eeuws pseudo-kasteel ziet, denk dan aan Bonny Droevee die daar in 1990 een zomer lang heeft getracht te genieten van het heerlijke weer, het zwembad in de tuin en de verse abrikozenjam. Gelukkig stond er in de salon een televisie. Greg Lemond won de Tour na een spannende strijd. Breukink werd derde. Vijf van de 21 etappes werden gewonnen door Nederlanders. Vraag voor de lezers thuis: wie werd er tweede?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Delgado?

Anoniem zei

Claudio Chiapucci werd tweede. Delgado vierde. Ik heb vals gespeeld en het opgezocht.

Alice zei

In de dagen dat de Giro in Groningen startte zag ik op een zondagmorgen rond koffietijd een donker, gespierd mannetje in wielrenoutfit door de hal van Radio Noord lopen. "Bekend koppie!" zei ik tegen een collega, "wie is dat ook alweer?" Het was Claudio Chiapucci. Hij is erg klein en heeft erg kromme benen. Maar wel een leuk hoofd.