zondag, maart 22, 2009

Spiegel-y

Normaal is deze muur zoals hier, maar van de week zag hij er zo uit:
Daar kijk je toch wel wat vreemd tegenaan natuurlijk, een dergelijk opschrift in de Uurwerkersgang.
Nu werd ik zelf onlangs een anarchist genoemd (omdat ik uitsprak voorstander te zijn van een niet-totalitair communistisch regime), maar een muur volkalken, nee, daar zal ik niet de daadkracht voor opbrengen, laat staan met leuzen die eigenlijk over een ander land gaan in de taal van dat land naar ik aanneem, met spelfouten (ja een accent vergeten is ook een spelfout) die een gebrekkig spreker zoals ik er zo uit haalt.
Maar, zo dacht ik net, misschien kan deze kladder wel helemaal niet schrijven, heeft hij de letters nagetekend, wat niet helemaal goed ging: het omgekeerde uitroepteken is vergeten en kijk eens naar de Y. Had ik vroeger wel eens met de ampersand, die kwam niet uit, of hij was in spiegelbeeld, een symptoom van ongeletterdheid.
En wie of wat is AWDP? Of staat er HWDP? De geadresseerde? dan staat die er wel een beetje lullig, zo achteraan de zin. Of is het de afzender? dan had het na het uitroepteken moeten komen, tenzij het een naam is als Wham! of Yahoo!
Te veel vragen voor wat het is. Morgen eens kijken of de muur al is overgeschilderd.

4 opmerkingen:

alice zei

HWDP: Zie http://en.wikipedia.org/wiki/HWDP

Anoniem zei

27 Maart 2009
Man opgepakt voor tattoo in nek

In Groningen is een man opgepakt om de tattoo in zijn nek. De tattoo bestaat uit de letters ACAB, volgens de politie betekent dat All Cops Are Bastards. De man vindt dat onzin, hij zegt dat het voor Acht Cola Acht Bier staat.

Volgens de politie zei de man eerst dat het voor All Cops Are Bastards stond, maar later kwam hij met een andere verklaring. Het is, zegt de politie, aan de rechter om te bepalen of iemand met zo'n tattoo mag rondlopen. De man wordt ook verdacht van drugshandel.

De term ACAB is trouwens niet onbekend. Op internet bestaan hele communities rondom de afkorting.


tja, zo hoor je er nooit wat over..

Groetjes,
Joletta

Anoniem zei

haha dat is grappig, het is helemaal niet hetzelfde... het lijkt wel op elkaar.. ;o)

Groetjes,
Joletta

Bonny zei

het zelfde idee en dat snapt iedereen Jolet.
Je zult zien dat je de komende weken zult struikelen over de boeken van Jacques Poulin.