vrijdag, maart 11, 2005

Brrr....envelopjes

Heidi van het Circus heeft een vriendje. Hij komt uit Luxemburg en het is een heel leuke jongen, zegt Corry.
Alleen wordt hij op de hielen gezeten door de Luxemburgse belastingdienst. Hij is 26 en heeft nog nooit belasting betaald. Hij opende de blauwe (of wat ze ook voor kleur hebben in Luxemburg) enveloppen wel, maar kon niks met de inhoud aanvangen, waarop hij die maar weggooide, jaar na jaar na jaar. Onlangs heeft hij een brief geschreven, een lieve brief, dat hij best belasting wil betalen, dat altijd al wel wilde, maar dat hij hulp nodig heeft bij het invullen van die formulieren.

Je hoeft niet iemand dood te slaan om behoorlijk in de problemen te kunnen komen. Als je lang genoeg niks doet eindig je vanzelf in de gevangenis. Misschien is het tijd om een nieuw schoolvak te introduceren: administratieve weerbaarheid of zoiets. Want je kunt nog zo gelukkig zijn in de liefde, je werk, je hobby, die envelopjes van de belasting, de verzekering, het justitieel incassobureau etc. kunnen alles verpesten.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ja

Anoniem zei

Hoi Bonnie,
Het gaat over mijn vriendje. Hij is inderdaad heel leuk. hij heeft weer wat anders gehad. Zaterdag een auto-ongeluk op weg van werk naar huis. De verzekering van de baas moet het betalen, denkt hij. Hij weet het niet zo goed allemaal en de baas is gemeen. Zo gemeen dat hij moest huilen. Nu heeft-ie maar een nieuwe auto gekocht in afwachting.....